1. כמה סוגים של שינוי ישנם? "ברוכים הבאים לכלכלת 'חיים רק פעם אחת' (YOLO)," הכריזה הכותרת של מאמר של הניו יורק טיימס שפורסם באפריל, 2021. הוא מספר, למשל, על ברט וויליאמס בן ה-33, שותף במשרד עורכי דין גדול באורלנדו, פלורידה, שהחליט לנטוש את הג'וב המאוד רווחי שלו. אומרים לנו שהחיים קצרים, אבל החיים שלנו זה הדבר הכי ארוך – ורציני – שנעשה אי פעם. 2. מה עשתה לנו מגפת הקורונה? בקיצור, גם לחלום, צריך לדעת. לא כל חלום יכניס אותנו ל ZONE שלנו. 3.כמה כסף עולה לנו להיות מאושרים? כמה מההוצאות שלנו קשורות באמת למחייה וכמה קשורות לצורך לרושם על אנשים אחרים ותחזוקת תדמית? אם היינו "משוחררים" מהצורך להרשים אנשים אחרים, כמו שקורה למשל, כשאנחנו בטיול בהודו, כמה כסף באמת היינו מוציאים, ועל מה? פרופ' ג'פרי מילר מאוניברסיטת ניו מקסיקו ומחבר הספר SPENT, מסביר שהישרדות, היא דבר די זול. אפשר לשרוד במקום שהוא לא פנטהאוז במרכז תל אביב ובלי ארוחות במסעדות יוקרה. קצת אורז, תפוחי אדמה, ירקות ומים, נניח. גם אם אנחנו רוצים ליהנות מהחיים, אפשר ליהנות מהם בעלויות סבירות. איפה אפשר ללמוד עוד על איך ניתן להיכנס ל ZONE שלנו? >> https://bit.ly/3oMwAop
במקום להסתובב בחליפה יוקרתית במגדל משרדים, הוא התחיל לעבוד בעסק הקטן של השכן שלו. עכשיו הוא יכול לבלות זמן רב יותר עם אשתו ועם הכלב. "הרבה זמן לא התרגשתי כל כך ללכת לעבודה," סיפר לכתב הניו יורק טיימס.
עיתונים אוהבים מהפכות, כידוע, אולי בגלל שאנשים אוהבים סיפורים דרמטיים, תהפוכות חיים. למי יש כוח לשינויים איטיים?
מצד שני, החיים מלמדים את רובנו, שאת הדברים המשמעותיים שהשגנו בחיים: תפקידים, הון, מערכות יחסים, ילדים ומשפחה, השגנו בעקבות התמדה לאורך זמן.
להיכנס ל ZONE שלנו, לנהל את החיים שאנחנו רוצים, זה לא משהו שעושים בשליפה, על בסיס גחמה רגעית.
כדאי להשקיע את הזמן והאנרגיה הדרושים בלהיכנס ל ZONE שלנו ולנתב את החיים למסלול הנכון שבו יש תכלית, ואל תדאגו, הסדרות בנטפליקס יחכו לנו.
אפשר גם לעשות שינויים דרמטיים, אבל כנראה לא מומלץ. יש עוד סוגים של שינוי פרט למהפכה דרמטית בן לילה, והם בדרך כלל עובדים טוב יותר לרובנו. ולכן, לפני שאנחנו קופצים לתהום ומקווים שנצמיח כנפיים בדרך למטה, עדיף לעצור ולחשוב מה באמת אנחנו רוצים (ולא רוצים) מעצמנו ומהחיים שלנו.
אחד הדברים שמחשבות על "סוף העולם" וסגר בבתים יכול לעשות לאנשים, זה לגרום להם להעריך מחדש את ההחלטות והבחירות שלהם. וכך, מחקר של מיקרוסופט, מצא ש-40% מהעובדים שוקלים לעזוב את מקום עבודתם. אנשים רבים, מסתבר שדווקא כאלו שמצליחים בעבודה שלהם, החלו לשאול את עצמם שאלות כמו: למה בעצם אנחנו עובדים קשה? עבור מה? מה המטרה? מה אנחנו מנסים להשיג? מה באמת חשוב לנו?
ובקורונה לא מעט מהם ישבו עם עצמם, והתחילו לכתוב יעדים וכיוונים. אבל העניין הוא שיש הבדל בין לשבת עם אקסל או עם מחברת, ולכתוב אופציות ורעיונות. הנייר הרי סובל הכל.
נכון, אנחנו יכולים ללמוד סינית, לקחת קורס בתכנות, להפוך להיות סוחרי ביטקוין, לתכנן טיול מסביב לעולם, לעבוד בתור ברמנים, להצטרף לפוליטיקה, להתחיל לצייר, לפסל בחימר, לעבור לגור בפיג'י ולפתוח עסק להשכרת סירות לתיירים, ואולי ללמוד תואר בפסיכולוגיה.
וזה נראה כיף ומעניין, אבל המציאות תזכיר לנו מהר מאוד ש:
א. אי אפשר לעשות את כל הדברים האלה ביחד. כשאנחנו אומרים "כן" למשהו אחד, זה בדרך כלל אומר "לא" להרבה דברים אחרים.
ב. הדברים האלה לא בהכרח יעשו אותנו מאושרים או אפילו יעניינו אותנו לאורך זמן
ג. אנחנו כנראה יכולים לברוח מרוב הבעיות, למעט הבעיות שאנחנו יוצרים לעצמנו
למשל, כמה מהבגדים או צעצועים שאנחנו קונים לילדים שלנו, הם באמת צריכים, וכמה באים לשרת צורך רגשי שלנו להוכיח לעצמנו ולאחרים שאנחנו הורים טובים?
החלק היקר בחיים, הוא הצורך שלנו לקנות את מה שנחשב, להיות איפה שנחשב ולהיראות בצורה מסוימת, כדי שאחרים (ואנחנו) נחשוב שאנחנו מצליחים וראויים לאהבה. אין לפרופ' מילר שום דבר נגד מוצרי יוקרה, הנאות ופינוקים. אם בא לכם לואי ויטון, פראדה, וילה ומרצדס, אין לו שום דבר נגד זה. הוא רק ממליץ שנבין מה באמת מניע אותנו לעשות דברים.
לפעמים, לכן, שווה לעצור רגע, ולבחון בכנות למה אנחנו עושים דברים, והאם יש דרך זולה יותר לקבל את האהבה שאנחנו זקוקים לה – מעצמנו ומאחרים.
---
כמה כסף עולה לנו להיות מאושרים? / 3 דברים שלמדתי השבוע
כמה כסף היינו מוציאים ועל מה, אם היינו ב ZONE שלנו?