1. "צרות של עשירים" דמיינו מישהו שאתם מכירים, שאתם יודעים שהוא מצליח: יש לו תפקיד בכיר, שכר נאה, הוא צבר כסף ונכסים. מה רוב האנשים יגידו לו? רק מעטים ישימו לב למה שבאמת קרה פה.
חזרה לאיש שדמיינתם, האיש שרצה משמעות. ומשמעות עוסקת בנתינה, לא "בהצלחה" חיצונית. זה ההבדל, למשל, בין מי שמקים מיזם טכנולוגיות מזון שיסייע להאכיל מיליוני עניים, לבין מי שמייצר עוד משחק הימורים שיפתה עניים לבזבז את שארית כספם וזמנם. שניהם יכולים להיות מיליארדרים, אבל אם הייתם יכולים לבחור להיות אחד מהשניים, איזה הייתם מעדיפים להיות: זה שעושה כסף והופך את העולם למקום טוב יותר או שזה שעושה כסף ומתעלם מהמסכנים ומהעניים? 4. בונוס: ומה אתכם?
אבל מכיוון שיש לו בטחון עצמי בהישגים שלו, הוא לא מרגיש צורך להעמיד פנים שהוא מושלם, מאושר ושמח. ועכשיו. דמיינו שהוא לוקח אתכם הצידה, ולוחש לכם ברגע של גילוי לב "שומעים? אני מרגיש שלמרות כל ההצלחה החיצונית, פנימית, אני לא ממש מאושר, אני לא מרגיש משמעות בחיים שלי".
"צרות של עשירים"
"אתה כפוי טובה"
"תכיר תודה על מה שיש לך"
"אני מוכן להתחלף איתך"
ועוד שאר פניני חוכמה.
2. מה קורה לאדם שמגלה שהוא מת?
תכף נסביר מה באמת קורה לאותו איש שדמיינתם, אבל לפני כן, נספר לכם סיפור על מישהו שקם בוקר אחד, וגילה שהוא מת.
כן, זה קרה באמת.
לפני שנים רבות, אדם בשם ד"ר אלפרד נובל, גילה שהוא מת.
טוב, זה לא בדיוק היה הוא שמת, כי מי שהלך לעולמו היה בעצם אחיו לודוויג. אבל עיתון בצרפת היה בטוח שמדובר בו, ממציא מוביל בעולמות החומר הנפץ (בין היתר, של ניטרוגליצרין ודינמיט), ופרסם כותרת בנוסח "סוחר המוות הלך לעולמו".
נובל, שמעולם לא התחתן ולא היו לו ילדים, התחיל להרהר במורשת שלו, והחליט לתרום את 94% מהונו להקמת קרן שתעניק פרסים לתגליות בעולמות המדע, במסגרת מה שקרוי "פרס נובל". במקום שהדבר הראשון שיעלה משמו יהיו פיצוצים והרג, למשל, כשאנחנו חושבים על נובל אנחנו מדמיינים אנשים חכמים כמו אלברט איינשטיין, מארי קירי, עדה יונת ודניאל כהנמן.
לאלפרד נובל היה מזל – הוא הבין מה אנשים חושבים עליו, מה המורשת שלו, בעודו בחיים, והספיק לעשות שינוי, להיכנס לZONE שלו ולהותיר חותם שמהדהד בעולם כולו עד היום.
3. אז מה באמת קרה פה?
האם הוא סתם אדם מפונק ומבולבל?
ההפך.
יש פה אדם, שמבין שהאושר שלו לא יגיע מקניית עוד נעלי יוקרה או הדגם החדש של בנטלי, אלא מלהכניס משמעות לחיים שלו. הוא רוצה להצליח – אבל להצליח במונחים שלו, ולא של אנשים אחרים.
כשאנחנו עוסקים בנו, אנחנו מפתחים חרדות וסטרט.
כשההצלחה בחיים שלנו, לא עוסקת בנו, אלא באנשים אחרים, אז יש לנו חיים מלאי משמעות.
משמעות היא שלב באבולוציה של מי שעבר את ענייני ההישרדות שלו – לא רק פיזית אלא גם מנטלית ורגשית, ועכשיו נענה לקריאה הפנימית לדאוג לשיפור סיכויי ההישרדות של אנשים אחרים (מבלי לפגוע בסיכויי ההישרדות שלו ושל צאצאיו).
כמובן, אפשר להרוויח כסף מגיימינג וקזינו ולתרום לצדקה, ואפשר גם לשקר לעצמנו ולספר סיפורים לאחרים.
הכל אפשרי.
השאלה היא: באיזה גרסה הילדים והנכדים שלכם יתגאו? בזו שמצילה את העולם או בזו שרק עושה כסף?
ומה לגביכם?
מה הייתם רוצים שיגידו בהספד שלכם?
אילו הישגים שלכם כנראה *לא* יוזכרו?
על מה כנראה ידברו שם יותר – על ההישגים שלכם במכירות או על התפקוד שלכם בתור הורים, אחים וחברים?
על שורת הקוד הגאונית שכתבתם או על מכתב מרגש שכתבתם ליום הולדת של בן משפחה?
כמה עוקבים היו לכם באינסטגרם או לכמה אנשים עזרתם?
על רגעים של בהייה בנטפליקס או על התמודדויות ואתגרים?
מה מ-מ-ש חשוב לכם עכשיו, אבל לא יהיה חשוב בעוד כמה שנים?
איך תרגישו ומה תעשו, כשתמצאו את העקרון המנחה שלכם, את ה ZONE שלכם, אם תחיו את המסלול המיטבי מבחינתכם?
---
איפה אפשר ללמוד עוד על איך ניתן להיכנס ל ZONE שלנו? >> https://bit.ly/3aB8Y1K