אתם לא מתחזים

1. אתם לא מתחזים
אם פעם היו לכם רגעים של ספקות עצמיים, זה בשבילכם. אם חשבתם להציע משהו, לבנות משהו, ליצור משהו – אבל לא הייתם בטוחים שזה יעבוד, זה בשבילכם. סת' גודין, גורו השיווק, אומר "כולם מתחזים". וזה בעצם אומר – אתם לא מתחזים. פשוט יש לכם חשש כזה, כמו שיש לכולם.
תסמונת המתחזה (Impostor syndrome) היא משהו שקורה ללא מעט אנשים שעוסקים בתחום היצירה והיצירתיות. זה לא קורה לפועל בקו הייצור, שעושה את אותה הפעולה אלפי פעמים, אלא לאנשים מוכשרים שבונים, יוצרים או הוגים משהו בפעם הראשונה, ואין להם מושג מה יקרה ומה תהיה התוצאה.
גודין טוען שכל בנאדם שעושה משהו חדש, הוא יוצר, אמן.
הוא מגיע להישגים, הוא לפעמים עושה דברים נפלאים ולפעמים נכשל, אבל עדיין… הוא מרגיש משהו שם לא בסדר, אין את השלווה שהאמן מצפה לה.
וכל אדם כזה, לפעמים מרגיש כאילו הוא מתחזה מדי פעם.
כאילו הוא בלוף.
ובזמן שרוב האנשים סביבכם מעריכים אתכם, מחמיאים לכם ומפרגנים, מה שעובר לכם בראש זה שאם הם רק היו יודעים את האמת עליכם, הם לא היו חושבים עליכם דברים כל כך טובים.

2. 3 סוגי פעילויות
בגדול, יש בחיים 3 סוגי פעילויות:
א. פעילות שאתם יודעים בוודאות לעשות, כמו לגרד באף או להכין לעצמכם קפה.
ב. פעילות שאתם יודעים בהסתברות גבוהה שתדעו לעשות. תחשבו על לימודי תואר אקדמי או על טירונות. זה נראה קשה, אבל רוב האנשים עוברים את זה.
ג. פעילות שאין לכם באמת יכולת להבטיח מה יקרה בה. האם הספר שכתבתם יהפוך לרב מכר? האם הסטרטאפ שאתם חולמים להקים יגייס כסף? האם הלקוח יאהב את ההצעה הנועזת שלכם?
3. איפה הבעיות מתחילות?
חלק לא מבוטל מהבעיות שיש לנו נובע מכך שבני אדם מתייחסים לפעילות מסוג ג', למשל, כאילו היא ב' או א'. אתם יושבים מול משקיע, מפרסם או סופר, והוא שואל אתכם: "אתה יכול להבטיח לי שזה יקרה?" כמובן שלא. וזה לא "אתה" שלא יכול להבטיח. אי אפשר להבטיח. אתה בקטגוריה ג', לא בקטגוריה א'. והוא מתעקש "לא רוצה הבטחה של 100%, אבל תגיד לי פחות או יותר". כלומר, הוא מוכן להעלות את הקטגוריה לב'. זהו משא ומתן רגשי. הוא זקוק לוודאות, ובשביל זה הוא צריך שתעוותו את המציאות. ודווקא בגלל שאתם לא רוצים לשקר, לא רוצים להונות, לא רוצים לרמות, יש לכם תחושה לא נעימה. אם אתם כל כך טובים ומנוסים, איך זה שאתם לא יודעים מה הולך לקרות?
4. בונוס: נכנסים ל ZONE
איך מפסיקים לפקפק בעצמנו, לחשוד בעצמנו, להוריד את עצמנו?
נכנסים ל ZONE שלנו. מגיעים למסלול קריירה או יזמות שבו אנחנו עושים משהו שאנחנו טובים בו, אוהבים לעסוק בו, העולם זקוק לו ומוכן לשלם עליו. כשאנחנו נתקלים במצב שאין לנו כלים להתמודד עימו – סוגיה רפואית, תביעה משפטית, ענייני מיסוי וכו' - אנחנו קוראים לזה בעיה. אבל כשיש לנו בעיות בתחום המומחיות שלנו, יש לזה שם אחר: אתגר. כשאנחנו ב ZONE שלנו, אנחנו גדלים ומתפתחים – לא מעט בזכות האתגרים וחוסר הוודאות שבדרך. ובדרך ה ZONE, בכל פעם שיש לנו ספק קל, יש לנו גם עשרות דוגמאות מוצלחות של הישגים והצלחות, ואז הקולות שמייללים לנו בראש פשוט סותמים את הפה.
5. בונוס 2: אל תגזלו מאחרים את המתנה שלכם
ועוד משהו: חשוב, חשוב מאוד שתפסיקו "לחשוד" בעצמכם. יש לכם משימה, מתנה, שליחות. יש משהו שאתם יודעים שאתם יכולים להעניק לאנשים אחרים, לשפר חיים של אחרים. ובכל פעם שאתם מפקפקים, חוששים, מהססים - אתם בעצם גוזלים מאנשים אחרים את המתנה שלכם.
---
עוד על קריירה, פיתוח עצמי והצלחה, כאן

כדי לשמוע את סת' גודין מדבר על הנושא, ועל הפרספקטיבה שנדרשת מאנשים יצירתיים ויוצרים כדי להצליח, אתם מוזמנים לצפות בסרטון