כשלסינדרלה לא היה איך להגיע לנשף המלכותי, הדלעת הפכה לכרכרה. ולפעמים, זה קורה גם במציאות. תכף נסביר, אבל קודם קצת רקע. עוד דוגמה מצוינת לכוח של סיפור שעושים, ולא רק מספרים. STORY DOING, NOT JUST STORY TELLING. ---
מי שמבוגר מספיק, זוכר שבשנת 1999, היינו עדים ל"בועת האינטרנט": תקופה בה צצו חברות אינטרנט רבות, שרצו להיות חלק מהעתיד. באותה תקופה, היתה חברת אינטנרט בשם HALF.COM, כלומר, חצי.קום. היא עסקה במכירת מוצרים במסגרת של "מכירות פומביות" באינטרנט. הבעיה שלה היתה, שהיא לא היתה החברה הגדולה בתחום: איביי eBay כבר היתה דומיננטית ואפילו הספיקה להנפיק בוול-סטריט ולהגיע לשווי של מיליארד וחצי דולר.
סמנכ"ל השיווק של החברה היה בבעיה: איך מתחרים עם איביי, כשכל מה שיש לך זה תקציב שיווק של 150 אלף דולר?
אבל כמו שקורה לא פעם, כורח הוא אבי ההמצאה. רעיון עלה בראשו בזמן שגלש באינטרנט, והוא נסע מפילדלפיה לעיירה קטנה במדינת אורגון, שנקראת HALFWAY ("אמצע הדרך") למרות שאיש לא זוכר למה, ובה חיו בה פחות מ-300 איש.
אם אתם רוצים להבין כמה נידח וקטן המקום הזה, אתם מוזמנים לצפות בסרטון הזה שצילם מישהו שעבר בעיירה.
סמנכ"ל השיווק של חברת האינטרנט מפידלדפיה הציע לתושבי העיירה עסקה מדהימה: 73,000 דולר כדי להקים גן ילדים וכיתת בית ספר משלהם, וחיבור לאינטרנט ומחשבים לכל בית בעיירה. "ומה אנחנו צריכים לעשות בתמורה?" הם תהו. "אה, זה מאוד פשוט," הסביר הסמנכ"ל של חברת האינטרנט, "אתם רק צריכים להחליף את השם של העיירה ל HALF.COM לחצי שנה". הם לא הבינו למה בדיוק שם העיירה שכוחת האל שלהם מעניין מישהו, אבל העסקה הזאת הייתה טובה מדי מכדי לוותר עליה. הם הסכימו. אחרי החתימה על ההסכם, וכשהכסף שלהם ממתין בחשבון הנאמנות, הם ישבו לבצע את שינוי השם.
שינוי שם, רק נזכיר, זה לא להחליף את השלט בכניסה לעיירה. זה אומר לעדכן כל רשות ממשלתית בשינוי.
זה אומר כמובן מס הכנסה, FBI, מושל המדינה, המחוז, המשטרה הארצית, משרד הפנים ועוד כ-400 רשויות שונות.
עכשיו, קחו לכם כמה שניות, לדמיין את הסיטואציה הבאה. עכשיו שנת 1999. אתם עובדים במשרד הפנים. כולם מדברים על זה שהאינטרנט הזה הולך לכבוש את העולם. ואז, בבוקר של יום בהיר, אתם מקבלים הודעה שעיר בישראל, נניח, אופקים, משנה את השם שלה לוואלה או מאקו. השאלה היא: תוך כמה זמן, מרגע שאתם שומעים על זה, זה מגיע לתקשורת? בערך 5 דקות. וזה בדיוק מה שקרה. למחרת היום, נציגים של 200 גופי תקשורת הגיעו לעיירה הקטנה. הם אפילו לא מצאו 200 מבוגרים לדבר איתם. רובם, חקלאים, אנשים פשוטים, שמעולם לא גלשו באינטרנט, לא ממש הבינו מה רוצים מהם ובוודאי לא ראו מצלמת טלוויזיה או עיתונאי.
באותו היום, לא היה כנראה גוף תקשורת אמריקאי אחד שלא דיווח על הפרשה, ואצל רובם זה היה הפריט הבולט בחדשות. "עיר האינטרנט הראשונה!" הכריזו בתקשורת. ואז הדלעת הפכה לכרכרה: האתר של HALF.COM כמובן קרס בגלל כמות הפניות, וכמות הרכישות בו עלתה פי 12 בחודשים שאחרי.
אבל מה שבאמת חשוב הוא, שאחרי חצי שנה, כאשר העיירה הקטנה החליפה בחזרה את שמה לשם המקורי, חברת HALF.COM נמכרה לאיביי ב-300 מיליון דולר.
מעוניינים ללמוד עוד על סטוריטלינג? הקליקו כאן לפרטים