רוב המנהלים "מקטינים" את העובדים שלהם, טוענת ליז וייסמן, בספרה MULTIPLIERS. אז הנה 11 טיפים שעוזרים למנהלים דווקא להגדיל את העובדים שלהם:
- גאונות טבעית – נסו לזהות מה האנשים בצוות שלכם עושים באופן טבעי ובחופשיות, מבלי שהם יתבקשו לעשות, כדי שתוכלו למנף את הגאונות הטבעית שלהם.
- תגדילו ב1.90 שקל – תבחנו מה קצה גבול היכולת של עובד, ואז תנו לו לעשות משימה שהיא קצת יותר גדולה. כמו באימוני כושר, המאמץ הוא זה שמגדיל את השריר.
- צ'ופר – תן לעצמך צ'ופר על כל הערה או תרומה לדיון או פגישה רבת משתתפים. ואפשר גם להוריד לעצמנו נקודה על התנהגות הרסנית כמו הערה צינית או השתלטות על השיחה.
- שיתוף - רוב המנהלים מעודדים את עובדיהם "לנסות" – עד שיש טעות, ואז העובד הופך ללוזר שאי אפשר לסמוך עליו. מנהל טוב, משתף בטעויות שלו וכך מעודד למידה והתנסות.
- מקום לטעויות – בהמשך לסעיף 4, תגדירו מרחב ספציפי שבו אנשים יוכלו לקחת סיכונים, לטעות בקטנה, וללמוד מהניסיון. זה יכול להיות בסוג מסוים של משימות או פרויקטים.
- שאלות – במקום להגיד לאנשים מה דעתך בתור הבוס, שזה בעצם הופך את זה לדעתם (...) אפשר לשאול שאלות, ולהציף את הידע שיש אצל העובדים.
- אתגר – במקום להציב לאנשים יעד שרירותי (צמיחה של 30%), תציגו לעובדים אתגר שהם צריכים לפתור, אנומליה שצריך לפצח או שאלה שהתשובה עליה רחוקה מלהיות ברורה.
- דיון – הנטייה היא למצוא תשובה מהירה ולקפוץ ישר לשורה התחתונה, כי "אין זמן". אבל מה יקרה אם יהיה דיון שבו יוצגו כל האופציות, וכל אחד יוכל לתת את הפרספקטיבה שלו?
- תן 51% - תן למישהו אחר את שרביט קבלת ההחלטות מדי פעם, למשל בפרויקט או סוגיה ספציפיים, לאחר שנערך דיון נרחב. כך הם גם יבינו כמה כבד הראש שנושא את הכתר.
- תחזיר את המושכות – אם מישהו צריך עזרה, יופי דאתם שמחים לעזור, אבל "משום מה", אתם לא שמחים להחזיר את המושכות. עזרתם? נפלא. עכשיו תחזירו לו הפרויקט בחזרה.
- בונוס - תדברו פחות ותקשיבו יותר, תשאלו הרבה "למה" ו"מה אם", תחפשו 2-3 פרספקטיבות על כל סוגיה ותצחקו על המגרעות של עצמכם, כדי שהעובדים לא ירגישו צורך להעמיד פנים שהם מושלמים.
יש לכם עוד טיפים? תרגישו חופשי לשתף.