מיהו האדולף הפנימי שלכם?

 

במסגרת "להיכנס ל ZONE שלך", תהליך דיגיטלי שמסייע לאנשי פלסטלינה להצליח להבין ולממש את עצמם בעולם שדווקא אוהב אנשי ברגים, אנחנו לומדים לגלות שיש בנו קול פנימי בעייתי, שלא פעם מקלקל לנו, הורס לנו.
אני קורא לו "האדולף הפנימי".
למה אדולף? בגלל שהוא מתעלל בנו, דוחק בנו לעשות או לא לעשות דברים, שמרחיקים מאתנו את האושר וההצלחה שלנו.

ומסתבר, שיש הרבה סוגים של התעללויות.
יש כל מיני "אדולפים".
כל מיני "תוכנות" פנימיות שעובדות בנו מבלי שנבין איך ולמה, ופשוט פוגעות בנו. 
אז איזה דפוסי התנהגות יש לנו, שמחלישים אותנו?
שווה לבחון את עצמכם.
הנה רשימה, ממש לא ממצה או סופית, של כל מיני נטיות שלנו לפגוע בעצמנו ובסביבתנו.

  1. "הפסימיים" – שום דבר לא משתנה. הכוס חצי ריקה. הכל פה מושחת. מתי כבר יהיה שינוי? ברור שלא יהיה פה שינוי, כי שום דבר פה לא משתנה, בגלל השחיתות, כמובן. עובדה.
     
  2. "הקורבנות" – אם רק לא היינו מזרחיים / יהודים/ נשים / חרדים / נמוכים / שמנים / מבוגרים / מכוערים וכו', המצב היה אחרת לגמרי, לא? אבל למרבה הצער, יש אפליה. אם רק אנשים היו מכירים בכישרון שלנו, מגייסים אותנו ל-8200, מבינים מה יש לנו לתת ומעניקים לנו הזדמנות, איזה נפלא זה היה? אבל אין מה לעשות, העולם אכזר.
     
  3. "המעליבים" – אם למישהו אחר יש יותר מאתנו, מה זה אומר? אה, כמובן, שהם נוכלים, שקרנים, מקובמנים או שהיה להם מזל. למה שנתמודד עם חוסר הבטחון שלנו, אם אפשר להעליב ולפגוע באנשים אחרים?  כך נציג אותם בצורה רעה, ונרגיש טוב יותר עם עצמנו. תודה לאל שהמציאו את הטוקבקים.
     
  4. "הפרפקציוניסטים" – מה עושים אלו שחוששים להיכשל? נמנעים. הדרך הכי טובה לא להיכשל, היא לא לנסות. הדרך הכי טובה לא לנסות מבלי לצאת רע מול העולם, היא להגיד שאנחנו מתכוננים ומשתפרים, כי אנחנו רוצים שזה יהיה מושלם. וכמובן, מה שמשלים את הסיפור, זה יעד בלתי ניתן להשגה, אם בתחום הזוגי, העסקי, ובכלל.
     
  5. "הישגיים" – תגובה הפוכה לפחד מכישלון, זה לעבוד יותר מדי. אנשים שמונעים מתחושת ערך עצמי נמוך והשפלה, שרק הצלחה כלכלית כבירה לכאורה, יכולה לתקן. כי אם אנחנו לא סופר מצליחים, אז מה אנחנו שווים בעצם?
     
  6. "המצילים" – איזה מזל שאנחנו קיימים, מושלמים שכמונו. אנחנו כאלה אנשים מוכשרים, ומוקפים בכל כך הרבה אידיוטים. כל היום שלנו מתבזבז על תיקון טעויות והתמודדות עם פדיחות של הכושלים האלה, שנגזר עלינו לחיות סביבם. למעשה, הדרך היחידה לשלוט בעולם, היא לנהל בקפידה את האנשים סביבנו.
     
  7. "לא מגיע לי" – הקול הפנימי הזה שתוהה מתי יגלו שאנחנו מתחזים, חושב שלא מגיע לנו לקבל את מה שקיבלנו ואנחנו לא ראויים למחמאות. רמז חשוב: מתחזה אמיתי לא יסבול מתסמונת המתחזה, אז עצם זה שיש לכם את המחשבה הזאת, אומרת שאתם סבבה לגמרי.
     
  8. "לא צריך יותר" – איך אנחנו מתרצים הישגיות נמוכה וחוסר אמונה בעצמנו? אנחנו לא צריכים יותר. מרבה כסף, מרבה דאגות. מי צריך את כל הכאב ראש הזה שמגיע עם מיליונים בבנק? מה, כל היום אהיה בטלפון עם הברוקר שלי?  עדיף לי ראש קטן, תפקיד לא משמעותי ואת הפינה שלי. מי צריך יותר מזה?
     
  9. "סכנה" – המוח שלנו הוא מכשיר שעיקר הפוקוס שלו, הוא הישרדות – ולא הצלחה או אושר. וכך, ממש לא מפתיע אם הקול הפנימי שלנו עסוק בהימנעות מסכנה. החלטות? למה להחליט? לא כדאי. תנו לדברים לקרות, כדי שלא יאשימו אותנו. העונש על אי עשייה תמיד קל יותר מהעונש על עשיית משהו שמתגלה כטעות.
     
  10. "אני לבד בעולם" – לפעמים אנחנו מרגישים לבד בעולם, שלאף אחד לא אכפת מאתנו, איש לא מבין אותנו. מבודדים, אנחנו מדמיינים סיטואציות קיצוניות שיהפכו אותנו למושיעים, ולפעמים אנחנו גם טורחים לייצר אותן.
     
  11. "שחור ולבן" – אם דברים לא קורים כמו שאנחנו רוצים, אנחנו נתקעים. אנחנו מתקשים להתמודד, להתפשר. או שעושים משהו שכמו שאנחנו רוצים או שלא צריך. אנשים אחרים פשוט "מטומטמים" ו"לא מכירים בעובדות". אחרת הם היו נותנים לנו את ההשקעה / תפקיד / עסקה, לא?
     
  12. "לא רוצה לריב" – מכירים את אלו שלא רוצים לריב עם אף אחד? הם אחראים על האושר האנושי, ויתחמקו מלומר משהו שעלול לפגוע במישהו, יחפשו פשרה בכל מקרה של עימות, ינסו להימנע מדיונים בנושאים שנויים במחלוקת ויעמידו פנים שכולם חברים, גם כשהם לא.
     
  13. "ליצנים" – אלו אנשים שבמקום להתמודד עם בעיות, הם הופכים אותם לבדיחה. הומור הופך להיות דרך להסיט ביקורת ולמנוע שינוי אמיתי.
     
  14. "המדענים" – למה להרגיש, אם אפשר לצטט נתונים ועובדות? סטטיסטיקה ומחקרים הם הרבה יותר נוחים, מאשר הדבר החמקמק הזה... רגש. מי בכלל צריך רגש? רגש זה חולשה. עדיף לדבר על מידע מאומת ואובייקטיבי, לא?
     
  15. "הפליזרים" – אנשים שנטייתם הטבעית היא לרצות, מחפשים את אישור הסביבה. הם מנסים להיות הכל עבור כולם, רק כדי שיאהבו אותם ולא יכעסו עליהם. אבל כשאוהבים מישהו שאיננו עצמו, את מי בעצם אוהבים?
     
  16. "שור זועם" – כמו השור מסתער קדימה, ישנם אנשים שמתקדמים באגרסיביות לעבר היעדים שלהם. חייבים להגשים את עצמנו ולעמוד ביעד, לא? מה זה משנה מה זה עושה לאנשים סביבנו? מה זה משנה איך אנשים אחרים מרגישים?
     

אוקי, זיהיתם את הבאגים שלכם, את האדולף שלכם? סבבה.
מה לעשות עם זה?
קודם כל, כמעט כמו תמיד, מודעות זה שלב ראשון בתהליך.
אח"כ, לא משנה אם נעשה את זה לבד, או עם איש מקצוע (פסיכולוג וכו'), העיקר שנשים לב לדפוס ההתנהגות הזה, וננסה לעקר אותו.
אדולף הוא לא "אנחנו".
מסתבר שאנחנו קיימים גם בלעדיו. שווה לנסות!
בהצלחה!