מדוע מפטרים מנכ"לים? 5 סיבות

אם תשאלו אנשים מדוע מפטרים מנכ"לים בחברות ציבוריות גדולות, אתם יודעים, אלו שנסחרות בבורסה, רובם כנראה ימלמלו משהו כמו "כנראה שהביצועים הפיננסים של החברה לא טובים מספיק".
תתפלאו, אבל זו לא הסיבה.

ממחקר בן 4 שנים שערכה חברת LEADERSHIPIQ.com שמתמחה באימוני מנהיגות לעובדים אונליין, עולות תוצאות שונות בתכלית. החברה ניהלה 1087 ראיונות עם דירקטורים ב-286 חברות ציבוריות שפיטרו את המנכ"לים שלהן.  
הסיבה העיקרית לפיטורין לא קשורה לביצועים, אלא לאמון ביכולת לבצע בעתיד. במילות המחקר "הדירקטריון ו/או בעלי המניות איבדו את האמון ביכולת של המנכ"ל לייצר תוצאות כלכליות ראויות בעתיד".
אבל מדוע?
מהם 5 הדברים שמניעים את אבדן האמון הזה?

שימו לב שחלק מהמשיבים נתנו יותר מתשובה אחת ולכן התוצאה מסתכמת ליותר מ-100%. אבל אלו הן 5 התשובות שהתקבלו במחקר:

  1. חוסר יכולת להתמודד עם שינויים (31%)
    בכלכלה הדינמית של המאה ה-21, כמעט כל ארגון עובר טלטלות רבות. בחצי מהמקרים שנבדקו בסקר, הדירקטוריון לא היה מרוצה מהשינוי. כמובן, זה לא אומר שהמנכ"ל אוטומטית פוטר, אבל אלו שפוטרו, לא הצליחו לייצר מוטיבציה ראויה בקרב מנהלים ועובדים ו"למכור" לארגון את הכורח בשינוי. אחרים לא הצליחו ליישם את התוכנית לשינוי ולהפוך את הלימון ללימונדה.
  2. התעלמות מלקוחות (28%)
    כשהמנכ"ל מתעלם או מתנכר ללקוחות, זה לא רק פוגע בביזנס, אלא גם מפחית משמעותית את תמיכת הדירקטוריון. חברי דירקטוריון רבים בוחנים את מידת המעורבות של המנכ"ל בעסק, על ידי שאילת שאלות שבודקות את ההיכרות עם מגמות צריכה, צרכי לקוחות והיכרות עם הלקוחות עצמם.
  3. סלחנות כלפי עובדים בינוניים (27%)
    הפתגם העתיק אומר "אלו לא העובדים הבינוניים שאתה מגייס שהורסים לך את העסק, אלא העובדים הבינוניים שאתה לא מפטר". מנכ"לים רבים מגלים סלחנות לביצועים ירודים של עובדים. זה גורם לעובדים אחרים להבין שאין אחריות אמיתית, וזה פוגם במנהיגות של המנכ"ל ובערכים שהוא משדר לארגון.
    דירקטורים רבים התלוננו על "חיבור רגשי" בין המנכ"ל לעובדים בעלי ביצועים חלשים, בגלל נאמנות, חשש שיחשבו שהם "קשוחים מדי" או אופטימיות שהביצועים הללו ישתנו בעתיד.
    בחלק מהמקרים, זה גרם לדירקטוריון לחשוש שיתכן שיש פה אפילו מקרה של הסתרת מידע מביך או מפליל שלעובד יש על המנכ"ל.
  4. הכחשת המציאות (23%)
    רובם המכריע של הדירקטורים אמרו שאין להם בעיה להתמודד עם חדשות רעות והצורך בשינוי כיוון. בעיות, תקלות ומכשולים הם חלק בלתי נפרד מהחיים.
    מה כן הפריע להם? שהמנכ"ל מתעלם, מכחיש או מסרב להכיר בחדשות הרעות.
    כשהדירקטורים מרגישים שהם "עם היד על הדופק של השוק" הרבה יותר מהמנכ"ל, זוהי תחילתו של הסוף.
    דירקטורים רבים הבהירו כי הם מעדיפים לשמוע חדשות רעות ולקבל תכנית להתמודדות עמן, מאשר לא לקבל עדכונים או לקבל חדשות "מצופות בסוכר".
  5. חוסר מעש (22%)
    "דיבורים כמו חול, ואין מה לאכול", נוהגים לומר. דירקטורים לא אוהבים את המנכ"לים שטובים בנאומים ובמצגות, מפגשים אינסופיים על חזון ואסטרטגיה, אבל כשזה מגיע לביצוע – הם חלשים להחריד. אחד הדירקטורים סיכם שהמנכ"ל שפוטר היה "מצוין בניהול פגישות".
    לסיכום:
    הדירקטוריון יודע שמחירי המניה, ההכנסות והרווחים של החברה לא ינסקו תמיד; אבל הם רוצים לדעת שהם יכולים לסמוך על המנכ"ל ידע מה לעשות במקרים של בעיות, שינוי, עובדים חלשים, וכדי לייצר צמיחה לאורך זמן. בקיצור, אם אתם מנכ"ל, ורוצים שיפטרו אתכם, עכשיו אתם יודעים מה לעשות.  

רוצים לוודא שאתם מצטרפים לאלפי בכירים, בעלי עסקים ויזמים שלא מפספסים את התוכן הנפלא של "3 דברים שלמדתי השבוע"? הרשמו לרשימת הדיוור, כאן